Friday, February 4, 2011

Nickname =)

Hari ni agak boring
tak tahu nak buat apa
so blogwalking je kejenya rinie
so bila baca blog kawan-kawan ni
tiba-tiba nak tulis one entry about my name
sebab menarik pulak rasanya bila baca entry dorang pasal nama ni...

okei nama aku yang sebenarnya adalah
KHALIDAH ATIKAH BINTI MOHD KHAIR
tapi semakin ramai orang aku berkawan semakin byk nickname yang muncul
jom tengok nickname yang diberi tuk aku....



Khalid
diketahui umum yang ni nama lelaki
tapi sejak darjah 4 kwn-kwn ak panggil aku dgn panggilan ni
aku pun tak tahu
tapi aku layankan aje

Alid
singkatan dari nama Khalid
nama ni muncul waktu aku form 6
alasan dorang tak nak aku nampak cam lelaki
kalo panggil alid nampak sikit cam ladies
nama ni sampai kat uum orang panggil

Kak Alid
sudah semestinya panggilan ni dari
adik-adik junior aku

Kay
nama ni mula wujud bila Kak Mush panggil
sbb dia kata nama Khalidah tu panjang sgt
lepas aku masuk UUM kak ain pulak pnggil aku ngn nama ni
kemudian anis dan diikuti kawan2 majoring aku
honestly aku suka n selesa bila dipanggil ngn nama ni
aku pun tak tahu kenapa
mungkin sebab ringkas kot

Ida
nama ni terkeluar bila ustazah ak panggil aku
da namanya pun ustazah mstilah die nak pnggl nama 
yang nampak cam perempuankan
tapi nasib baik die sorang jek yg pnggl cam tu
Ustazah siti fairuzah a.k.a kak ayang

Ika
nama ni sejak dari aku kecil lagi
yang panggil ni hanyalah sedara mara
dan makcik serta pakcik jek
senang kata nama ni hanya untuk keluarga jek
kiranya nama Atikah hanya khas untuk family

Adik
ada jugak yang nak panggil aku adik
walaupun aku anak sulung
yang panggil aku adik adalah kakak aku
bukanlah kakak betul
tapi orang yang aku anggap kakak
adalah dalam 2 dan 3 orang jugak yang panggil aku adik

Kak Long
ni adik-adik aku dan sepupu yang paling rapat
dengan aku panggil aku dengan panggilan ni
sebabnya mudah aku adalah anak sulung
dan cucu sulung sebelah mak aku


walau berapa banyak nickname aku
aku tetap aku yang sama
pemilik nama 
KHALIDAH ATIKAH
yang membawa maksud
Yang Kekal Mulia...



=)

3 comments:

aini azis said...

bnyk nye nickname awk...he3

perindu_خلافة said...

^_^

Anonymous said...

aik...satu g lupa ka KULID.. :)

-kuyah-