Wednesday, June 23, 2010

Movie Time!!!

best hari ni kua pegi tengok wayang dengan rozein n bibik zeha (zue)... ni semuanya idea last minute rozeinlah nie tiba-tiba je ajak kua...so pas zohor kitaorang pun bergeraklah ke Jaya Jusco Cheras selatan....mula-mula aku tak tahu pun nak g tengok wayang...tiba-tiba bibik zeha neh ajak aku tengok Toy Story 3...sbbnya kat JJ Cheras nie ada 3D...rozein ngn kakak angkat die nk tengok karate kid..so kitaorang pn berpecah waktu tengok wayang tuh...

aku dengan zue g tengok Toy Story 3 versi 3D...rozein ngn kakak dia g tengok karate kid...nak tgk cite 3D neh kena pakai spek die..huhu..mmg bestlah...rasa cam aku pn jd mainan kat dlm tuh...cite tuh mmg best, tapi yg x bestnya bila org kat dpn ngn blkng neh wat bising...yg kat depan duk menggapai-gapaikan tangan...konon-konon ley peganglah woody tuh...tah pape tah...cam x pena tengok guna 3D jek...huhu...
nilah dia cite Toy Story 3 yang aku tengok
secara 3D ngan bibik Zeha...
sgt2 best..

pas abes jek cite tuh aku ngn zue g msk Jusco jap...sbb lapar dan teringin nak beli sushi so kitaorang pn glah beli sushi...sedap sbb da lama tak makan..huhu...pastu tunggu rozein lama sgt aku dengan zue glah beli makan...zue beli mihun tom yam...aku pulak makan nasi goreng tom yam..bile ngah duduk makan tuh kitaorang pandanglah sekeliling...rupa-rupanya baru kitaorang perasan yang tukang masak kat food court Jusco tuh sumenya dari 'oversea'...dah tak ada orang melayu ke nak masak...yg melayu ada tapi jaga kaunter air jek..ish2...

pas rozein kua teman dia makan pulak...pastu gerak balik..tapi sblm gerak tuh beli dulu ais krim McD...ish2 asyik makan jek...tiba-tiba rozein nak beli pretzel Auntie Anne's...zue bley r plak buat lawak kat situ...mula2 die nak kenakan rozein, last2 die yg kena balik...hehehe...ada ke nak mkn pretzel ngn straw...hehehe...zue2...rozein ingat nak g karaoke dulu sblm blk...tp zue a.k.a bibik zeha tak sabar-sabarlah pulak nak balik...sbb nak tengok cite...minah tu memang hantu cerita tul..

yg tersenyum lebar tuhlah bibik zeha a.k.a zue...
yg tgh telefon tu plak rozein...
pape pn thanx kepada rozein yg sanggup melayan
kerenah membe ko dua orang yang senget neh..
nanti lain kali kita kua lagi eh... =)

4 comments:

aNiSa hANg tUaH said...

aku tak kire eyyyyhhh
kau mesti teman aku tgok eclispe naik cuti sem ni
hohoho

Khalidah Khair said...

hahaha...okei2...aku akan teman ko...
=)

Anonymous said...

ape ko tulis??bibik zeha??mau pic ini!!hhehehe..ade lagi x??

Khalidah Khair said...

hahaha...aah, bibik zeha...ala ko neh...ak an suka pnggl ko bibik zeha...hehehe...ye r nnt ak bg kat fb..